Ознака: мост

И Скопје има свој мост на љубовта

Град Скопје е запознаен со појавата на поставување катанци на оградата на мостот, а поставувањето катанци е феномен што го има во сите поголеми...

Воз се запали на мост во Аризона, дел од вагоните завршија...

Во близина на градот Темпи во сојузната американска држава Аризона, на железнички мост се запалил товарен воз, а дел од вагоните паднале во езеро,...

МОСТ: Нападот врз страницата на ДИК отвора сомнежи за испланирано сценарио...

Граѓанската асоцијација МОСТ оценува дека предвремените парламентарни избори одржани на 15 јули минале во фер и демократска атмосфера. - Граѓаните повторно учествуваа во изборен процес...

МОСТ: Со малата разлика не може да се предвидат мандати

Граѓанската асоцијација МОСТ го следеше денешното гласање со 900 набљудувачи. На 696 гласачки места, избрани според случаен и репрезентативен примерок, биле распоредени исто толку...

МОСТ: Во сите изборни единици излезеноста е околу 30 отсто, нема...

Изборниот процес тече без неправилности, според потврдените информации добиени од набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ. Според податоците добиени од ПВТ програмата (паралелно сумирање на...

МОСТ: Досега не се регистрирани неправилности на гласањето

Според потврдените информации добиени од набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ, на гласачките места покриени од МОСТ нема неправилности, а гласањето се одвива безбедно,...

МОСТ: Избирачките места се отворени и гласањето се одвива безбедно

Граѓанската асоцијација МОСТ го следи денешното гласање со 900 набљудувачи. На 696 гласачки места, избрани според случаен и репрезентативен примерок, распоредени се исто толку...

МОСТ: Најважно е да се почитуваат безбедносните мерки

Граѓанската асоцијација МОСТ, која ги надгледува изборните процеси во земјата, вели дека не може да коментира дали гласањето ќе биде безбедно од здравствен аспект,...

Изградба на пристапни рампи на мост на реката Брегалница

Во Делчево интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. Во согласност со проектот, пристапните рампи на...

МОСТ забележал подобрување на транспарентноста на Собранието

Транспарентноста на собраниските комисии се зголемила за повеќе од двапати, но таа не е конзистентна, односно има периоди во кои значително флуктуира, оцени граѓанската...