28.8 C
Skopje
16.9.2021 - 18:11

Ознака: морска миграција

Сивиот кит ја направи најголемата морска миграција

Сив кит, мажјак, го исплива најголемото растојание досега забележано на морски ’рбетник - околу 26.900 километри или повеќе од половина од обемот на Земјата Сив...