Ознака: МОН

Шаќири: Понудата за покачување од 10 проценти сега е во пишана...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири очекува дека на состанокот на членството и раководството на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК)...

Шаќири: Ќе има повисоки плати, но приоритет мора да биде враќањето...

По средбата со СОНК Одлуката на СОНК за организирање на генерален штрајк во образованието не само што не го надминува предизвикот, туку напротив, создава повеќе...

СОНК и МОН седнуваат на прговарачка маса

СОНК доби покана за продолжување на преговорите во 15 часот во просториите на МОН. - Очекувањата од попладневната средба ни се измешани. Според нас, засега...

За да се зголемат платите на наставниците, Шаќири подготвен да намали...

Како министер за образование и наука подготвен сум да направам отстапки од повеќе инвестициски и други активности кои се дефинирани во програмата за работа...

Шаќири: Штрајкот треба да е последниот чекор, во најбрз можен рок...

Го почитувам синдикалното право на штрајк, но тој треба да биде крајна одлука и последен чекор, изјави министерот за образование и наука Јетон Шаќири...

МОН: Mора да се организира настава и за време на штрајк

Основните и средните училишта и од утре, за кога е најавен штрајкот од страна на раководството на Синдикатот за образование, наука и култура –...

Родители бараат ревизија на концепцијата за основно образование

Да се оформи работно тело од родители во склоп на Министерството за образование и наука за партнерски да се решаваат проблемите во основното образование,...

МОН започна социјален дијалог за уписните политики за средно стручно образование

Бизнис заедницата ја знае важноста на континуираното стекнување на нови знаења и нивно преточување во конкурентна предност. Создавањето квалификувана работна сила е истовремено и...

Лажната тревога со „Моќната грчка армија“ потсети на хакерските напади на...

Министерството за образование и наука (МОН) преку соопштение до јавноста ја демантираше веста објавена на социјалните мрежи и во дел од медиумите за наводен...

До крајот на неделава ќе се знае како ќе почне второто...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири информираше дека до крајот на неделата на седница на Влада ќе биде донесена одлука дали наставата во...