Ознака: МОН

СОНК и МОН си дадоа уште 10 дена за преговори за...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК и Министерството за образование и наука (МОН) на денешната онлајн-средба се договорија преговорите меѓу СОНК...

За зголемувањето на платите во училиштата и градинките – се очекува...

Денес, попладне се одржува последната работна средба помеѓу Самостојниот синдикат за образование наука и култура (СОНК) и Министерство за образование и наука (МОН) закажана...

Тренчевска: Има придвижување во преговорите меѓу СОНК и МОН и можност...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевкса вели дека има придвижување и позитивни сигнали дека е можно наскоро да биде постигнато решение меѓу...

Празнично мирување на помирувањето меѓу СОНК и Владата

По првата техничка средба празнична пауза во процесот на помирување меѓу Владата и Синдикатот за образование и наука. Министерот за образование за Сител вели дека...

Наставата почна, најголемо отсуство на ученици од пониските одделенија

Целосно нормализирање на наставата, сепак се очекува веќе од вторник, по првомајските празници Последниот работен ден од месецов, прв откако штрајкот во градинките и училиштата...

МОН ја поздрави одлуката на СОНК да го стави штрајкот во...

Министерството за образование и наука (МОН) попладнево ја поздрави одлуката на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) да го стави штрајкот во мирување. –...

Директорите денеска не ги отворија училиштата за учениците, не добиле официјален...

„Нова Македонија“ контактираше директори на неколку основни и средни училишта низ земјава. Тие официјално не сакаа да ја коментираа состојбата меѓу СОНК и Министерството...

Шаќири: Многу е важно утре да почне наставата и да се...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска изјави дека очекува одлука од Самостојниот синдикат на вработените во образованието, науката и културата (СОНК) утре...

Изминува и втората недела од штрајкот во образованието, договор ниту на...

Завршува втората работна недела од штрајкот на вработените во училиштата и градинките, а решение за нивните барања се уште не е на повидок откако...

МОН: Разумно е да продолжи наставата и да се интензивираат преговорите

Секој изгубен ден и час од образовниот процес е на директна штета на учениците и никој не може да ги надомести. Затоа, Министерстевото за...