Ознака: МОН

Царовска: Средношколците имаат право на матура, а МОН има обврска да...

Министерството за образование и наука има законска обврска да им обезбеди право на полагање државна матура на учениците, посебно на оние кои сакаат да...

Царовска: Законска обврска е да ја организираме матурата за учениците кои...

Министерството за образование и наука има законска обврска да ја организира матурата за учениците коишто планираат да го продолжат образованието, а е услов за...

МОН: Второ полугодие со веќе воспоставениот модел е во интерес и...

Континуитет на наставата во второто полугодие по веќе воспоставениот успешен модел од првото полугодие е во интерес и на учениците и на наставниците и...

Сојузот на средношколци го прогласи бојкотот за успешен

Сојузот на средношколци преку соопштение наведе дека го смета бојкотот на наставата од страна на матурантите за успешен. Во соопштението се тврди дека 78...

Царовска: Новата концепција за основно образование е влез во нова ера...

Меѓународниот ден на образованието – 24 јануари годинава го одбележуваме во време на пандемија којашто ни наметна целосно нови услови за одвивање на образовниот...

Камбовски: Треба да се вклучи листа на задолжителни предмети

Академик Владо Камбовски на денешната дебата за реформата на основното образование ја поздрави идејата за вклучување на МАНУ во расправата, како највисока научна и...

Царовска: Најголем дел од учениците се спремаат за матура

Законски утврдените рокови се испочитуваа, 15 илјади ученици од четврта година пријавија матура што укажува дека најголем дел од учениците се припремаат за матура,...

Реформите во образованието се неопходни ако сакаме подобри резултати

Царовска на средба со МАНУ Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието и членовите на работната група денес ги продолжуваат дебатите за...

Наставниците даваат зелено светло на реформата

Новата концепција за основно образование што ја нуди Министерството за образование и наука ни дава можност да ја покажеме нашата креативност и да се...

Царовска: Повеќето матуранти не ја бојкотираат наставата

Министерката за образование Мила Царовска вели дека само учениците од една скопска гимназија организираат бојкот на наставата поради државата матура. - Тоа се мали групи...

Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2 (Dub) Episode 13 at website https://crunchyrollfree.com. See more crunchyroll 30 day trial

The Devil is a Part-Timer! (Dub) Episode 13 at Funimation sword art online funimation