22.8 C
Skopje
21.9.2021 - 15:28

Ознака: монтажа

Целосно е поставен новиот монтажен објект на Клиниката за пулмологија и...

Министерството за здравство информира дека во рекордно време, за помалку од две недели, заврши поставувањето на новиот монтажен објект - амбулантско поликинички оддел на...

Немав намера да пишувам за „Медена земја“

Првпат во историјата на „оскарите“ еден документарен филм има две номинации. Филмот што започна како кратка приказна за занает што изумира, по четиригодишна работа,...

Хипхоп-монтажа – техника на филмска монтажа

Во филмската индустрија постои термин „хипхоп-монтажа“, кој се однесува на брзите, кратки и нагли резови на кадрите. Времетраењето на овие кадри се движи од...