28 C
Skopje
19.9.2018 - 15:24

Ознака: монструм

Одложено рочиштето за „Монструм“ поради болест на судијата

Поради болест на судијата Осман Шабани, судијата Огнен Ставрев судењето за случајот „Монструм“ го одложи за 22, 24 и 31 август. Родителите на убиените деца...

Рочиште за „Монструм“, ќе биде сослушан заштитен сведок

На денешното рочиште за случајот „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство ќе биде сослушан заштитен сведок. На претходното рочиште, кое беше одложено поради недостиг од технички...

„Монструм“ одложен за 11 јули поради технички причини

Поради недостиг од технички услови за сослушување на заштитниот сведок, денешното рочиште за предметот „Монструм“ е одложено за 11 јули. Во старата зграда на Кривичниот...

Ново рочиште за „Монструм“

Во Кривичниот суд во Скопје денеска со изведување на докази треба да продолжи судњето по предметот „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство. На претходното рочиште се...

Судењето за „Монструм“ продолжува на 5 јули

Со гледање аудио и видео снимка во судница од испрашувањето на заштитениот сведок Хаки Азири од 7 мај 2012 година од страна на истражен...

На судењето за „Монструм“ се гледа снимката од заштитениот сведок Хаки...

Во судница во Кривичниот суд во моментов се гледа аудио и видео снимка од испрашувањето на заштитениот сведок Хаки Азири од 7 мај 2012...

Ново рочиште за случајот „Монструм“

Ново рочиште за случајот „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) е закажано за денеска во Кривичниот суд. На минатото рочиште беа сослушани тројца сведоци, кои...

Судењето за „Монструм“ продолжува на 25 јуни

Судењето за случајот „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) продолжува на 25 јуни, откако на денешното рочиште беа сослушани тројца сведоци, кои на 12...

Се онесвести сведок на „Монструм“, прекинато судењето

Со сослушување на сведок во Кривичниот суд денеска продолжи судењето за случајот „Монструм“ на СЈО. Судијата Огнен Ставрев и Фатиме Фетаи од СЈО  го...

Во „Монтрум“ денеска изјава дава обвинетиот Хаки Азири

Со исказ на обвинетиот Хаки Азири денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжи судењето за случајот „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство, за петкратното убиство...