0.6 C
Skopje
18.1.2020 - 19:44

Ознака: монографија

„Танец“ ја затвора јубилејната 70. година со концерт и монографија

Ансамблот „Танец“ ја затвора јубилејната 70. година од своето постоење со голем новогодишен концерт и промоција на монографија. По серијата концертни чествувања низ градовите...

Промоција на монографија за локалитетот Таор

Монографијата со наслов „Таор рановизантиско утврдување и населба од праисторијата до средниот век“, од археологот Киро Ристов, ќе биде промовирана утре, во 12 часот,...

Промоција на монографија за Костадин Танчев-Динка

Во „Даутпашиниот амам“, денеска, во 12 часот ќе биде одржана промоција на монографијата посветена на творештвото на ликовниот автор и ликовен дизајнер, проф. Костадин...

Излезе Македонско-словачка монографија

Денеска во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, ќе се одржи промоција на македонско-словачката монографија „Културата во земјите во транзиција“. Обраќања...

„Културата во земјите во транзиција“ – монографија на 14 македонски и...

„Културата во земјите во транзиција“ – македонско-словачка монографија со прилози од 14 автори беше промовирана денеска на Скопскиот универзитет, во која тематски се актуелизира...

Промоција на монографијата „30 години Поетска ноќ во Велестово“

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид, во рамките на годинашниве „Прличеви беседи“, утре ќе биде промовирана монографијата „30 години Поетска ноќ во Велестово“. Промоцијата...

Животот посветен на Македонија претставен во монографијата на Кипроски

Монографијата „Македонија, мој копнеж – Манојил Мане Јаковлевски“ од Киро Кипроски беше промовирана денеска во просториите на Музејот на македонската револуционерна борба – Скопје.  Јаковлевски...

Промоција на монографија од Киро Кипроски

Денеска со почеток во 12 часот во просториите на Музејот на македонската револуционерна борба - Скопје, ќе се одржи промоција на монографијата „Македонија, мој...

Промоција на монографија од Киро Кипроски

Монографијата „Македонија, мој копнеж - Манојил Мане Јаковлевски“ од Киро Кипроски, ќе биде промовирана утре во просториите на Музејот на македонската револуционерна борба -...

Монографија за три децении од поетската ноќ во Велестово

Деновиве излезе од печат монографијата „30 години поетска ноќ во Велестово“. Монографијата, која ја подготви основачот на манифестацијата Славе Ѓорѓо Димоски, покрај текстуалниот материјал,...