30.4 C
Skopje
20.7.2019 - 14:09

Ознака: момент

Со предвремени избори се фаќа постпреспанскиот момент

Иако ставени во контекст на претседателските избори, недвосмислено е дека главниот мотив за паралелно одржување и на евентуалните предвремени парламентарни избори лежи во (не)реализацијата...

Тиранија на моментот

Живееме во општество во кое со луда брзина сѐ си стои на место. Ова е парафраза на норвешкиот антрополог Томас Ериксен, автор на книгата...