Ознака: Молкот

Проверка на фактите – диктатура на илузиите и инженеринг на...

Драги мои „прогресивни“ цензори, или како што милувате да се нарекувате - проверувачи на факти, екосистемот на отворена дебата и конструктивно слушање и критика...

Да ја прекинеме меморијата на молкот во Македонија

Траумите со кои се соочуваме денес, директно или индиректно, ја имаат својата генеза во репресивната историја на режимот пред деведесеттите години на минатиот век....

Молкот значи одобрување, но за кого?

Со оглед на покажаното насилство на протестите и агресијата на демонстрантите кон припадниците на полицијата, но и кон медиумите, нереагирањето и оглушувањето на меѓународната...

Помалите партии најгласни во молкот

Во повеќедецениската историја на плурализмот, на домашната политичка сцена нема пример некоја помала партија да успеала да наметне свој став во интерес на граѓаните...

Молкот на претседателот

Ниту 25 години по атентатот врз поранешниот претседател на Македонија, Киро Глигоров, мотивите, нарачателите и извршителите на овој грозоморен чин, кој се случи во...