Ознака: молдавија

Иванов ја продолжува посетата на Молдавија

Претседателот Ѓорге Иванов во рамки на официјалната посета на Република Молдавија, денеска имаше средби со молдавскиот премиер Павел Филип и со претседателот на Парламентот...

Иванов-Додон: Македонија и Молдавија да ја интензивираат економската соработка

Македонија и Молдавија се две пријателски земји, меѓу кои постојат потенцијали за соработка, кои за жал не се доволно искористени. Потребно е интензивирање на...

Транснистрија – земјата што не постои

Мало парче земја на источната граница на Молдавија со Украина се оддели од матичната држава, прогласувајќи независност по падот на Советскиот Сојуз во 1990...