Ознака: МОК

МОК: Поддршка за одлуката на ИОК и на организаторите

Македонскиот олимписки комитет (МОК) дава целосна поддршка за одлуката на јапонската влада за одложување на Игрите и на прифаќањето на оваа одлука од Интернационалниот...

МОК со ново име, ОКСМ, и со помалку делегати

Ново име, двојно помалку делегати во Собранието и промени во статутот е епилогот од долгоочекуваното годишно собрание на Македонскиот олимписки комитет (МОК), кое траеше...

Наскоро измени на Законот за спорт, на статутот на МОК…?

Во седиштето на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) во Лозана се одржа средба меѓу директорот за институционални односи со националните олимписки комитети во ИОК, Жером...

Стипендистот Нуров со светска бронза ја потврди олимписката норма

Нуров, кој е еден од 12-те македонски спортисти што добиваат стипендија од МОК, е првиот по кајакарот Атанас Николовски од ЛОИ 2008 што на...

Антиќ е новиот челник на македонската кошарка

Антиќ, кој беше и единствениот кандидат за претседател на Македонската кошаркарска федерација, беше предложен од 15 делегати од вкупно 26 што имаа право на...

Дом на спортови и олимписки дом ќе никнат до 2020-та

Во скопската населба Јане Сандански наскоро треба да почне да се гради повеќенаменскиот дом на спортовите со бесплатни канцеларии за 35 спортски федерации, како...

МОК: Балабан заслужува да настапи во Тарагона

Иако беше најавено, Македонија ќе нема фудбалска репрезентација до 19 години на Медитеранските игри во Тарагона На Медитеранските игри (МИ) во Тарагона, Шпанија (од 22...