Ознака: можности

Органското производство заглавено меѓу желбите и можностите

Според обработените податоци за 100-отстотното органско земјиште, вклучувајќи пасишта и ливади, може да се забележи дека домашното органско земјоделство со само 0,35 отсто од...

Надежта значи неоткажување од можностите и од очекувањата

проф. д-р Кирил Темков Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и...

Паушалот, калориметрите и можностите на корисниците

Паушал за оние што веќе се исклучиле нема да се наплатува, ама оние што би сакале да се исклучат ќе треба да вложат многу...

Соларна енергија – предизвици и можности

Проф. д-р Абрахам Крибус од универзитетот „Тел Авив“, одржа предавање вчера пред студентите и професорите на Факултетот за електротехника и информациски технологии на темата...

Соработката со Ѓоко Ѓорчев ни отвори многу нови можности

Драго ми е што Ѓорчев, на некој начин, го вовлеков во оперските води, но и тој на некој начин ги смени моите афинитети, па...