Ознака: модернизиран

Русија и Индија се договорија за производство на модернизиран „калашников“

Автоматската пушка „ак-203“ ќе ја замени стандардната лесна автоматска пушка (ИНСАС) што ја користи пешадијата во индиската армија. Рускиот „калашников“ ќе се произведува во...