13.8 C
Skopje
21.9.2021 - 6:56

Ознака: модернизација

Неискористен адут со големи потенцијали

Со соодветно таргетирана политика и мерки за поддршка на земјоделците, Македонија може да го зголеми домашното производство, преку кое не само што ќе ги...

Царовска: Пандемијата го забрзува процесот на модернизација на образовниот систем

Министерката за образование и наука, Мила Царовска, денес имаше координативен онлајн состанок со над 200 директори од основни и средни училишта во државата. На...

Зелените пазари плачат за модернизација

Пазарџиите во зима се на отворено и студ, а налето работат на високи температури. Поради тоа често стоката им скапува и трпат загуби. Проблем...

Македонија држи чекор во користењето дата-аналитика во спортот

Во првите години на 21 век се споија патиштата на спортот и на дата-аналитиката, а во 2006 година, „Опта спортс“ почна да снима речиси...

Македонските ски-центри не можат да им конкурираат на тие во соседството

Сето она што го нуди соседството за зимската сезона, како и пониските цени од кај нас, е причина што странските и македонските туристи за...

Модернизација на млекопроизводството во Пелагонија

Лактофризери, роло-балирачка, миксер за сточна храна и бокс за кастрење копита на крави - дел од оваа нова, современа опрема ќе биде достапна за...