Ознака: мобилен

Казнети 29 возачи што зборувале на мобилен додека возеле

Полициските билтени, покрај пожарите што периодов зачестија, речиси секојдневно бележат и нови бројки за случени сообраќајни несреќи во Скопје. Во средата на подрачјето на...

Дури 63 отсто возачи зборуваат на мобилен додека возат

Лицата што го употребуваат мобилниот телефон при возење претставуваат закана за сообраќајот. А, на мобилни телефони додека возат зборуваат не само граѓаните туку и...

Во училиште без мобилен

Над 12 милиони ученици вчера во Франција ја почнаа учебната година без мобилни телефони во училиштата по забраната воведена летоска. Законот усвоен во јули...

Возачи од јавниот градски превоз пуштаат гласна музика, пушат и зборуваат...

Иако подолг период јавното сообраќајно претпријатие се обидува да го подигне квалитетот на услугите и на однесувањето на своите вработени кон патниците, понекогаш се...

Кривична за полицаец за одземање на мобилен од мигрант

Полицаец од Регионалниот центар за гранични работи Север заработи кривична пријава за одземање мобилен телефон од мигрант и за издавање фиктивна потврда за вратени...