10.8 C
Skopje
25.10.2021 - 13:12

Ознака: МНТ

МНТ – 76 години испишува историја

Театарот е место каде што се случува нешто исклучително, тука се преплетуваат режисерските идеи со актерското срце, место каде што се создава магија, а...

Две нови претстави во МНТ

На сцената на МНТ во тек се подготовките на две нови претстави. Првата, насловена „Само глас“, е од Нина Плавањац, во режија на Марјан...

МНТ подготвува два нови проекта

На сцената на МНТ во тек се подготовките на два проекта поддржани од Годишната програма на Министерството за култура за 2021 година. Претставата „Само глас“...

Поради новите мерки поместен почетокот на неколку претстави во МНТ

Согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија, која беше донесена на ден 9 март 2021 година, а истата се однесува за воведување на...

Премиера на „Последната лента на Крап“ во МНТ

На 30 декември на малата сцена во МНТ со почеток во 12 часот премиерно ќе биде одиграна монодрамата „Последната лента на Крап“ од Семјуел...

Во МНТ премиера на монодрамата „Последната лента на Крап“

На 30 декември на малата сцена во МНТ со почеток во 12 часот премиерно ќе биде одиграна монодрамата „Последната лента на Крап“ од Семјуел...

Премиера на „Последната лента на Крап“ во МНТ

На 30 декември на малата сцена во МНТ со почеток во 12 часот премиерно ќе биде одиграна монодрамата „Последната лента на Крап“ од Семјуел...

Изложба „Сценска тишина“ во продукција на МНТ

Во годината во која Македонскиот народен театар ја слави својата 75-годишнина, период доволно долг за испишување на историја и достојно одбележување, светот, а со...

МНТ во чест на белите мантили

Македонскиот народен театар на првата претстава, по паузата поради пандемијата, ги поканува хероите на ова време - лекарите и медицинскиот персонал од Клиничкиот центар...

Фестивалот „Панфиз“ ќе се одржи на отворено на 19 и 20...

Меѓународниот фестивал на пантомима и физички театар „Панфиз“ оваа година, поради коронавирусот, првпат ќе се одржи на отворено пред МНТ, на 19 и 20...