-1.2 C
Skopje
16.1.2022 - 10:37

Ознака: многу

Седумдесет проценти од милионерите се загрижени поради можноста нивните деца...

Истражувањето на „Мотли фул“ покажа дека речиси 70 проценти од милионерите се загрижени кога нивните деца ќе наследат премногу пари. Актерот Даниел Крег, милијардерот...

Мора да се „игра“ многу внимателно

Минатата година, со помалку од 20 ковид-случаи, беше одлучено да се затворат сите гранични училишта и факултети во државата. Годинава имаме вакцина, но во...

Коронавирусот различно се однесува од земја до земја

Секојдневно во дневните билтени се соопштува за починати пациенти на возраст и под 50 години, што не беше случај во европските земји, каде што...

Спомен по многу години

Терминот за колумна се падна во часови на предизборен молк. Би рекол - часови на милост за личниот, човечки мир, по сето она жонглирање со...

Човекот не е создаден за многу работа

Иако сè уште е незамисливо да се работи само четири часа на ден, експертите сметаат дека тоа воопшто не е лоша идеја. Покрај тоа,...

На храбрите и малку им е многу!

проф. д-р Кирил Темков Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се застане да се...