1.1 C
Skopje
26.1.2021 - 21:32

Ознака: млечен пат

Масивна црна дупка исфрли ѕвезда што никогаш нема да се врати

Астрономите ја забележале sвездата наречена С5-ХВС1 како забрзува во Млечниот Пат со повеќе од шест милиони километри на час. Тие веруваат дека оваа ѕвезда...

Направена тродимензионална мапа на Млечниот пат

Европскиот сателит „Геа“ овозможи тродеминзионално мапирање на речиси 1,7 милијарди ѕвезди во нашата галаксија и одредување на оддалеченоста од Земјата за 1,3 милијарди, соопшти...

World Trigger 2nd Season (https://kissanimeonline.com/m/Jmvb) Episode 2 at KissAnime one piece stampede kissanime

Watch Bloom Into You Episode 10 (https://funimationfree.com/m/gkzz/ep-10) at Funimation funimation chromecast