12.8 C
Skopje
3.12.2021 - 9:06

Ознака: Млади

Исус Христос е учител на човештвото

Етика за млади Ние луѓето учиме од исклучителните морални личности чии дела и зборови се квалитетни, етички важни и влијателни. Секој човек треба да го...

Мајката Земја е силна, но не е семоќна!

Етика за млади Денот на планетата Земја го одбележевме во четвртокот, на 22 април. Секоја година на овој датум луѓето се потсетуваат дека грижата кон...

Ферплејот бара чесна и праведна игра!

Етика за млади И денес, како и пред илјада години, спортот е многу популарен и здрав. Секој што може би требало активно да се занимава...

Кога се грижите за другите, се грижите и за себе

Етика за млади Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и дејност за нивно поправање. Болестите, тешкотиите, сиромаштијата, немањето, страдањата, меѓусебните...

Оптимизмот не носи кон напредок

Етика за млади Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните норми...

Меркел: Британскиот вид на вирусот е поопасен кај младите

Видот на коронавирусот, кој првпат беше откриен во Велика Британија, а сега се шири во Германија, е поопасен кај младите, изјави денеска германската канцеларка...

Околината и јас сме едно

Етика за млади Јас сум суштество. Имам тело и душа. Физичкиот живот го живеам со основите и силите на телото, со неговите потреби и барања....

Најважниот дел од светот се луѓето

Етика за млади Блиските луѓе ги познавам и препознавам. Со нив ме врзуваат контакти, со нив имам подолга или пократка врска, заеднички случки, меѓусебно сме...

Не треба да се чека Прочка за да им се...

Етика за млади Луѓето во секојдневниот живот се сретнуваат со многу проблеми и нивното однесување не е секогаш во ред. Понекогаш тие не се подготвени...

Мислата и делото се двете основни сили на човекот

Етика за млади Две основни сили на човекот се мислата и делото. Во етиката овие две сили се неразделно сплотени. Првото се нештата што се случуваат...