6.8 C
Skopje
28.11.2021 - 3:26

Ознака: Млади

Кога се грижите за другите, се грижите и за себе

Етика за млади Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и дејност за нивно поправање. Болестите, тешкотиите, сиромаштијата, немањето, страдањата, меѓусебните...

Надеж имаат сите што имаат доверба во животот

Етика за млади Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и кога...

Отворен повик за апликации за млади претприемачи

Проектот РИСЕ почнува со вториот отворен повик за апликации за млади претприемачи од нашата земја и од Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора...

Училиштето ни помага да израснеме во добри личности!

Етика за млади Училиштето е една од најкорисните дејности што ги измислило човештвото. Секое дете треба да израсне, да научи многу нешта за животот, да...

Младите на Балканот незаинтересирани за политиката

Политичката апатија кај младите лица во Западен Балкан произлегува од општото чувство дека не можат да влијаат на општите процеси во државите, за кои...

Креативна оаза за млади, талентирани и амбициозни музичари

Започна 11. Интернационален летен музички камп во Михајлово, Кавадарци Прекрасното планинско одморалиште „Михајлово“, сместено во пазувите на Кожув Планина, оддалечено само 38 километри од Кавадарци,...

Кој им го одзема моралниот компас на младите?

Социјалните мрежи отворија можност за креирање нови општествени „вредности“ Каков е тој порив на асоцијално и антисоцијално однесување кај младите лица, со кој сѐ почесто...

Искрените роденденски желби се наjубав подарок

Етика за млади Порано кај нас не се славеа родендени, туку имендени. Но сега речиси сите го прифативме убавиот обичај на потсетување на денот на...

Отскочна штица за петнаесетина млади таленти

Во категоријата учесници од 13 до 18 години, првото место ѝ припадна на Ања Поп Костова, ученичка од деветто одделение во ОУ „Крсте Мисирков“ Минатиот викенд...

Запознајте ја следната генерација на млади принцези со стил

Од монарси што владеат до млади принцези, членовите на кралските семејства во светот веќе долго време го користат својот стил на облекување за да...