Ознака: Млади

Младите Израелци и Палестинци мислат дека никогаш нема да се смират...

Поголем дел од младите Израелци и Палестинци мислат дека израелско-палестинските судири никогаш нема да се решат, покажало истражувањето на Меѓународниот одбор на Црвениот крст. Од...

УНИЦЕФ: Повеќе од една четвртина од младите луѓе се дебели

Вкупно 149 милиони деца заостануваат во физичкиот развој или се со понизок раст за својата возраст, 50 милиони деца се неисхранети или се преслаби...

Младите сакаат квалитетно образование, работа и функционални институции

Експертите лоцираат повеќе причини поради кои младите ја напуштаат земјата и повикуваат на итно спроведување на неопходните реформи во повеќе сектори за да се врати...

Младите тешко влегуваат, ама лесно излегуваат од брак

Податоците од Државниот завод за статистика за првите девет месеци од 2019-та покажуваат дека во земјава биле регистрирани вкупно 10.237 брака, од кои 2.323...

Елизабета Втора воодушевена од младите што ја штитат природата

Британската кралица Елизабета Втора во денешната божиќна порака изјави дека е импресионирана од динамиката на младите луѓе во борбата против уништувањето на животната средина. „Предизвиците...

Луѓе што изгубиле човечки идентитет немаат потреба од национален идентитет

Влегуваме во големи светски потреси што ќе го сменат лицето на планетата во следните години. Само кај нас никој не го забележува тоа. Ние...

Пендаровски: Сите претходни и сите сегашни политичари носат вина за масовното...

Сите претходни и сите сегашни политичари и функционери носат вина за масовната миграција на младите. Проблемот со иселувањето на младите е актуелен со години...

Бесперспективноста ги брка младите од државата

Повеќето истражувања чии резултати беа соопштени деновиве покажуваат дека македонската младина перспективата ја гледа надвор од границите, бидејќи не очекува промена на состојбите во земјава...

Прва награда за младите музичари од Кратово во Бугарија

Учениците од основното општинско училиште „Јоаким Крчовски“од Крива Паланка неодамна ја освоија првата награда на 28-от меѓународен фестивал на уметноста „Утринска ѕвезда“, кој се...

Спасовски: Младите заминуваа зoшто немаше сигурност

Ние знаеме дека најважно од се е да ја обезбедиме иднината на државата и да создадеме услови да ги задржиме младите. Нашите политики, да...