Ознака: МКЦ

„Приватни демони“ привлече внимание на „Ин ситу“

Фотоизложбата на Маја Јаневска-Илиева, реализирана во соработка со уметникот Велимир Жерновски, понуди впечатливи видувања на приватното во јавниот простор Под наслов „Приватни демони“ завчеравечер, во...

Изложбата на фотографии „Приватни демони“ на Маја Јаневска-Илиева отворена во МКЦ

  Во рамките на саемот на уметноста „Ин ситу“, вечерва во горното фоаје на МКЦ се отвори изложбата на фотографии со наслов „Приватни демони“ на...

Проекција на „Одлука“ и „Почетокот“

Во џебното кино во МКЦ - Скопје, на 20 јуни, во 19 часот, ќе се одржи проекција на краткометражните филмови „Одлука“ и „Почетокот“ во...

Социјално-кулинарско-музичка платформа во МКЦ

„Скопје барбикју џем“ е нова социјално-кулинарско-музичка платформа што ќе се случи на 22 јуни во паркот зад Младинскиот културен центар во Скопје, во организација...

Скопје доби нов мурал – „Тамбурица”

„Тамбурица“ е насловот на новиот мурал што деновиве беше насликан во Скопје. Младинскиот културен центар неодамна го покани хрватскиот уличен уметник Лонац да изработи...

Уметноста не смее да молчи

Проблемите што долги години го исцрпуваат нашето општество несомнено оставаат сериозни и болни траги, а таа состојба бара од уметниците критички однос. Ова е...

Американски и македонски танчари на „Танц-фест“

Танчари од театарот „Далас блек денс“ од САД и млади артисти од културната програма „Инкубатор“ заедно ќе изведат претстава на „Танц-фест“, во Младинскиот културен...

Фестивал на Младинскиот совет на американската амбасада

Фестивалот насловен „Младински фестивал“ на Младинскиот совет на Амбасадата на САД во Македонија ќе се одржи в недела, со почеток во 12 часот, во...

Конкурс за самостојна или групна изложба на млади уметници

Младинскиот културен центар објави конкурс за млади уметници за самостојна или групна изложба која ќе се реализира во втората половина на 2019 година. Целта е...

Должни сме му на Данило Киш

Вечер посветена на 30-годишнината од смртта на писателот, кој изврши големо влијание и на македонската литература, се одржа во МКЦ На 15 октомври годинава ќе...