Ознака: МКЦ

„Несоница за двајца“ во МКЦ

Прва самостојна изложба „Несоница за двајца“ на Славко Круниќ, ликовен уметник од Белград, Србија, е закажана за денеска, во 19.30 часот, во Галерија МКЦ. -...

Ретроспектива на Предраг Урошевиќ-Пепи во МКЦ

Ретроспективна изложба на академскиот сликар Предраг Урошевиќ-Пепи ќе биде отворена вечерва, во 20 часот, во галеријата на МКЦ. - Главниот слоган на Пепи уште од...

Култниот „Бој Харшер“ во Скопје!

Едно од најголемите имиња на електронската дарквејв-сцена, култниот „Бој Харшер“ доаѓа во Скопје! На 14 мај, во Младинскиот културен центар, од 22 часот, ќе бидеме...

„Небото е сино“ во МКЦ

Уметницата Лина Дамјан ќе ја отвори својата изложба „Небото е сино“, вечерва, во 20 часот, во МКЦ. Оваа изложба е од амбиентален карактер и...

Премиера на „Глумици“ во МКЦ

Две изведби на претставата „Глумици“ се одржаа во МКЦ, во продукција на независното здружение „Артопија“. Претставата е реализирана со колективно авторство, Ненад Тонкин се...

Концерт на триото „Портрон Портрон Лопез“ во МКЦ

Концерт на триото „Портрон Портрон Лопез“ ќе се одржи вечер во просториите на МКЦ, во организација на Стотројка, а со локална поддршка Јоана Ристеска...

„Носталгија на изолацијата“ во МКЦ

Во Младинскиот културен центар е отворена изложбата „Носталгија на изолацијата“ на Филип Коруновски. Делата прикажуваат на што се посветија луѓето за време на изолацијата...

Десетти „Земјотрес“ вечерва во МКЦ

Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје денеска ќе биде домаќин на 10-то издание на фестивалот „Земјотрес“. На јубилејното издание на фестивалот на свежа, домашна...

МКЦ ги укинува гратис-влезниците

Младинскиот културен центар соопшти дека од 1 март ќе бидат укинати гратис-влезниците. Од МКЦ велат дека како јавна културна установа цврсто стојат зад нивната програма...

МКЦ го поништи конкурсот за идејно-графичко решение за 50-годишниот јубилеј

Младинскиот културен центар соопшти дека го поништува конкурсот за избор на идејно-графичко решение за целогодишна јубилејна програма „50 години МКЦ“. Конкурсот за визуелно обликување на...