Ознака: Миљенко Јерговиќ

Јерговиќ за Прокопиев: Голем писател на мал јазик

Познатиот хрватски писател и колумнист Миљенко Јерговиќ на својата веб-страница, во рубриката „Ајфелов мост“, всушност интимен книжевен онлајн-магазин, објавува расказ од македонскиот писател Александар...

Покрај Ковачевиќ и Шнајдер, Стефановски е најостриот југословенски драмски автор

Беше еден од тројцата најважни драматичари во 1980-тите, но и текстописец на групата „Леб и сол“. Во Хрватска се сетија на него дури откако...