Ознака: Мице Јанкуловски

„Форми во црно” – изложба на Мице Јанкуловски

Утре во 20 часот во Уметничката галерија во Куманово ќе се отвори изложбата на Мице Јанкуловски. Изложбата ќе ја отвори проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор...

„Форми во црно“ на Мице Јанкуловски во Охрид

Изложбата „Форми во црно“ на Мице Јанкуловски, чиј куратор е Корнелија Конеска, ќе се отвори утревечер, во 20 часот, во музејот „Куќата на Робевци“,...

Мице Јанкуловски добитник на престижната награда „лоренцо ил мањифико“

Оваа награда е признание за неговата 50-годишна уметничка кариера посветена на истражување и продукција на цртежи, слики, сатирични дела на стакло, анимација. Тој изложувал...

Во Бугарија го имаат „Остен“, а ние го рециклиравме

Светската галерија на карикатури одбележува 50 години постоење, а првиот човек на „Остен“, Мице Јанкуловски, очекува Скопје да го добие и најатрактивниот музеј на...