Ознака: Михајло Пупин

Средното училиште „Михајло Пупин“ доби фотоволтаична централа

Средното стручно училиште „Михајло Пупин“ од Автокоманда за патрониот празник ја доби првата фотоволтаична централа. За реализација на овој проект учениците од „Михајло Пупин“...

Нови сознанија за Михајло Пупин

(Која е поврзаноста на овој голем научник со Охрид и Македонија?) Професорот Павле Митрески од Охрид е долгогодишен истражувач на големиот научник од светски глас...

Спомен-биста на Михајло Пупин, таткото на глобализацијата

Бистата е донација од фондацијата „Младен Селак“ од Србија, а ќе биде откриена денеска во 11 часот, во центарот на Вевчани Веле Митаноски Во центарот на...

Една недела пред новата учебна година „Михајло Пупин“ остана без директор

Со одлука на Советот на градот Скопје, а по иницијатива од Државниот просветен инспекторат, во петокот беше разрешен Ефтим Пејовски, директор на средното стручно...