17.8 C
Skopje
14.6.2021 - 21:29

Ознака: Митко Кочовски

Прашањето на кадровската дефицитарност како сериозен лимитирачки фактор за раст на...

Митко Кочовски Прашањето на дефицитарноста на стручниот кадар и особено на работниците со занимања, од повеќе релевантни места се оценува како сериозен лимитирачки фактор на...

Македонија плаќа за 103 евра поскап гас од Германија

Сите досегашни истражувања и анализи покажуваат дека Македонија и нејзините стопански субјекти плаќаат најскап гас во цела Европа. И наместо цената да се намали...

Челичната индустрија бара владина поддршка

Владата има на располагање низа можни мерки што ги преземаат и другите земји, но ќе видиме што ќе одлучи, изјави претседателот на Здружението на...

Кризата со челикот ќе ја блокира целата економија

Ако Македонија не биде изземена од мерките за челикот на САД и на ЕУ, се доведуваат во прашање реализирањето на најавените економски реформи во...

Македонскиот челик ќе се стопи во војната помеѓу САД и ЕУ

Нашата челична индустрија нема позначајни количества во структурата на американскиот увоз на челик и на ниеден начин не придонесува за гневот на американската администрација,...