8.6 C
Skopje
27.2.2020 - 10:53

Ознака: мисии

„Орион“ е столбот на идните лунарни мисии на САД

Основен темел на американскиот план за враќање на Месечината е леталото „Орион“. Но тоа е само еден дел. Другиот е ракетата што ќе го...

Ризикот висок, а осигурувањето?

Откога минатата недела војник од соседната Албанија загина за време на воена вежба во Литванија и во период кога во земјата се подготвуваат измени...

Пет парадокси на мисиите на ЕУ

Бард Дранг Во моментот има пет парадокси што Унијата мора да ги реши за да може ефикасно да одговори на кризите надвор од нејзините граници Мисиите...

Педесетгодишнина од мисиите на „Аполо“

Програмата „Аполо“ почна пред 50 години со првиот човечки лет во вселената, кој ги постави темелите за мисиите во кои десетина мажи слетаа на...