Ознака: Мирјана Мукаетова

Магијата на театарот на сенки сѐ попривлечна за најмладата публика

Овој театар создава директна врска помеѓу децата и аниматорот, која може да ги разбуди детската фантазија и креативност и да го збогати социјалниот, духовниот...

Промовирана книгата вински мудрости „ Буке“ на Душко Стефанов

Во рамките на случувањата кои се организираат за Тиквешкиот гроздобер денеска  беше промовирана третата авторска книга на Душко Стефанов под наслов „Буке“ во издание на...