2.6 C
Skopje
29.1.2020 - 10:58

Ознака: минијатури

Владимир Кухар: На крајот хаосот ќе освои сѐ!

Универзумот на „Ворхамер“ е приказна за 41-виот милениум во кој човештвото е во постојана борба за преживување, опколено од непријатели кои се обидуваат да...

Макетарството станува популарно хоби

По шести пат во Домот на АРМ ќе се одржат изложба и натпревар на макети, диорами и минијатури Макетарскиот клуб „Мајор Михајло Ивановски Микс“ од...

Британецот Данкан Хигинс ќе изложи 1.000 минијатури од архипелагот Соловки

Изложбата носи наслов „Долу на фармата“ и е резултат на истражување и на 14 години уметничко творештво на уметникот во северна Русија, особено на...