Ознака: министерство за образование и наука

Учениците и родителите тешко го прифаќаат описното оценување

Од Министерството за образование и наука велат дека описното оценување не е од вчера и дека секој родител може од наставникот да добие точна...

Не е постигнат договор за платите во образованието, преговорите ќе продолжат

Министерството за образование и наука (МОН) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК), на денешниот состанок не постигнаа договор за износот од покачувањето...