Ознака: Министерството за правда

Маричиќ: Модел за прочистување на правосудството во првите 100 дена

Денеска во просториите на Министерството за правда се изврши официјалното примопредавање на функцијата министер за правда. Новоименуваниот министер за правда, Бојан Маричиќ, денеска ја...

Министерството за правда презеде мерки за зголемена заштита на граѓаните во...

Во правец на реализација на мерките и препораки за заштита и превенција од ковид-19 донесени од страна на Владата на 19-тата седница од 14.03.2020...

Министерство за правда: На потег се судиите, Судскиот совет и Советот...

Во изминатиот период, Министерството за правда интензивно работеше на отстранување на сите законски и системски пречки на патот на правдата преку усогласување на законите...

Дескоска нема да учествува на маршот на СДСМ

Ги поддржуваме граѓаните во нивните барања за враќање на довербата во правосудството, но заради почитување на принципите на немешање во судската власт, информираме дека...

Државата ќе отпише над 10 милиони евра долгови на граѓаните

Собранието го изгласа Законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица, со што над десет милиони евра долгови...