Ознака: Министерството за економија

Трговците набавувале килограм лимон за 35 денари, а го продавале по...

Владата нa денешната седница донесе Одлука за замрзнување на цените на лимон, портокал, мандарина, грејпфрут и клементини откако трговците деновиве ја зголемија продажната цена на...

Бектеши: Храна има доволно, купувајте разумно

Министерот за економија, Крешник Бектеши, заедно со директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски денеска во Министерството за економија одржа работен состанок со претставници...

Објавен огласот за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа

Министерството за економија вчера го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно - приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување,...