0.8 C
Skopje
26.10.2021 - 4:16

Ознака: минерални суровини

Новиот закон за минерални суровини треба максимално да ја штити животната...

Постапките за давање концесии за експлоатација на минерални суровини не се доволно транспарентни за жителите на локалните заедници, ископувањето на песок и чакал од...

Скапоцените минерали и меѓународната помош се далеку од дофатот на талибанците

Талибанците седат на минерално богатство вредно речиси трилион долари по преземањето на контролата врз Авганистан, но сѐ уште зависат од меѓународната помош и веројатно...