Ознака: минатото

Веб-страницата „Олд Прилеп“ десет години сведок за минатото и сегашноста

Тука има податоци за животите на сите значајни прилепчани што го прославиле нашиот град на секое поле, посетителот ќе најде историја за сите стари...

Враќање во минатото

Ќе биде целосна иронија на враќање во минатото доколку се распаднат придобивките од лидерската средба и сегашната ескалација продолжи, на пример, со повик на...

Чувар на минатото – светилник за иднината

Седумдесет години од формирањето на Државниот архив Oваа година е во знакот на 70-годишнината од создавањето на Државниот архив. Со указ на Народното собрание на...

Откажување од минатото нема и не може да има

Очигледно дека македонско-бугарското добрососедство, потпишано обострано во 2017 г. заради отворање на македонските евроинтеграции, е заглавено на улицата што види кон ЕУ. Се наоѓаме...

Расчистување со сеништата од минатото

За сите тврдења поврзани во случајот „Жолта куќа“ во Албанија е неопходно да се изјаснат судските власти и да се спроведе истрага во Меѓународниот...