29.8 C
Skopje
27.9.2021 - 17:22

Ознака: Мимоза Рајл

Георги Старделов – првиот македонски хуманист

Повторно некој божествен виор го донесе Старделов во Охрид. Тој толку жестоко се бореше за хуманизмот на нашето време, ги употреби сите свои таленти...