Ознака: Милош Јакеш

Почина последниот лидер на Комунистичката партија на Чешка

Последниот лидер на Комунистичката партија на Чешка за време на Кадифената револуција во 1989 година, Милош Јакеш, почина на 97-годишна возраст. Комунистичката партија потврди дека...