Ознака: милијарда

Десетте најплатени спортисти заработиле речиси една милијарда долари

Годинашниот колективен збир е трет највисок досега (1,05 милијарда долари во 2021 година и 1,06 милијарда во 2018 година). Надвор од теренот, првите десет...

Најчудните имиња на децата на познатите: Космо, Гравитација или Милијарда!

Славните личности, како оние глобално познатите така и оние од нашето поблиско опкружување, имаат обичај на своите деца да им даваат многу необични имиња....

Во светот годишно се фрлаат една милијарда тони храна

Проблемот со глобалниот отпад на храна за кратко ќе прерасне во проблем од милијарди тони. Според индексот за отпад на храна на програмата за...

Саудискиот принц потрошил над една милијарда долари за само три работи

Саудискиот престолонаследник Мохамед бин Салман во емисијата „60 минути“ на телевизијата Си-Би-Ес одговори на повеќе прашања за улогата на исламот, женските права, затворањето на...