Ознака: милитантни групи

Верскиот фанатизам и парите ги водат кучињата на војната на Кавказот

Конфликтот во Нагорно-Карабах станува сè поинтернационализиран, бидејќи милитанти од различни земји, поттикнати од верски и економски причини, пристигнуваат да се борат на обете страни...

Бев принуден да убијам толку многу невини луѓе, што престанав да...

Битката за заштита на децата во конфликтите Кога борци на Исламската држава пристигнале во Мосул, Ирак, тие со себе донеле голем број ветувања и подобар...