Ознака: милион луѓе

Во Италија досега се заразиле над милион луѓе

Во Италија бројот на заразени од почетокот на пандемијата на коронавирус надмина еден милион. Според последните податоци, во таа земја досега се заразиле 1.028.424 лица. Како...

Во Бразил до крајот на неделата ќе има еден милион заразени

Во Бразил, според очекувањата, бројот на заболени од коронавирус ќе достигне еден милион. Оваа земја по САД бележи најголем број случаи. Во последните 24 часа...

Еден милион луѓе во Вухан се тестирани за една недела

Властите во Вухан соопштија дека за една недела се тестирани повеќе од еден милион жители во овој кинески град. Општинската здравствена комисија од 12 мај...

Изложбата за Да Винчи во „Лувр“ ја посетиле повеќе од милион...

Изложбата посветена на 500-годишнината од смртта на ренесансниот мајстор Леонардо да Винчи, во парискиот музеј „Лувр“, ја посетиле 1,1 милион луѓе. Според управата на...