22 C
Skopje
23.9.2018 - 12:47

Ознака: Миле Бошњаковски

Од 1 јануари детски додаток ќе земаат и семејствата со еден...

Од 1 јануари 2019 година бројот на деца кои ќе користат детски додаток од сегашните 3.200 ќе се зголеми на 73.500 бидејќи оваа поволност...

Младите практично ќе сe обучуваат преку платена работа (видео)

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби,...

Бошњаковски: Никој 12 години не споменал дека споменикот во село Симница...

Македонија е правна држава во која законите важат подеднакво за сите. Ако некоја институција увиди прекршување на одредено законско решение, тоа треба прво да...

Собранието ќе добие 80 милиони денари за референдумската кампања

Владата го задолжила Министерството за финансии да подготви предлог-одлука за обезбедување 80 милиони денари од тековната буџетска резерва, односно од ставката - функции на...

Владата за кампања ќе потроши 400 илјади денари, за Собранието 80...

Средствата во износ од 80 милиони денари што Владата ги обезбеди за Собранието за кампања за референдумот се за пратениците и политичките субјекти кои...

Бошњаковски: По државните институции се распределуваат 958 рамковни вработени

Вкупно 958 рамковни вработувања треба да бидат распределени по државните институции од кои 50 во МВР, 26 во Јавното обвинителство, 39 во УЈП, 11...

Субвенционирањето на минималецот води кон уравниловка

Многу работодавци признаваат дека главен проблем не им беше зголемувањето на минималната плата, туку притисокот за зголемување што тоа го направи кај другите плати,...

„Воинот на коњ“ ќе се преименува во Александар Македонски со напомена...

Спомениците изградени во рамки на проектот „Скопје 2014“, кои ја отсликуваат хеленската култура како историско и цивилизациско наследство на светот ќе го добијат тој...

Не постојат никакви поделби и разногласија во Владата на Заев, вели...

Владата ги отфрла тврдењата во некои медиуми за наводни поделби и разногласија. Тврди дека е единствена и посветено работи на  решавање спорови, како и на јакнење...

ТВ-дуелите се враќаат на сцена

Македонија наскоро ќе му стави крај на долгогодишниот недостиг од телевизиски соочувања на политичарите од највисоко ниво. Иако нема избори, поради актуелностите поврзани со наметнатиот...