18 C
Skopje
19.9.2018 - 23:21

Ознака: Мила Царовска

Царовска: Законот за раст на минимална плата стимулира раст на текстилната...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска беше во работна посета на општина Ранковце, при што покрај средбата со градоначалникот на општината,...

Царовска: Европскиот социјален фонд нуди 70 милиони евра за вработување и...

Европскиот социјален фонд нуди 70 милиони евра за вработување и мобилност на младото население во државите, а досега Европската Унија во Македонија има дадено...

Царовска: Ќе се заштитат идните пензионери, возрасната граница за пензионирање нема...

Фокусот на активностите на Министерството за труд и социјална политика е заштита на идните пензионери и намалување на дефицитот во ПИОМ. Остануваме на истиот став...

Царовска: Зрновци доби градинка за 60 деца, за опремување инвестирани 1,4...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска ја посети новоотворената градинка во општина Зрновци, кочанско. Од Министерството за труд и социјална политика информираа...

Царовска: Вработувањата во социјалните центри и градинките се континуирани

Вработувањата во центрите за социјална работа и во градинките не се предреферендумски туку континуирани во текот на една година, а тој тренд ќе продолжи...

Куманово доби Центар за упатување на жртви од сексуално насилство

Во просториите на кумановската болница денеска беше отворен Центар за жртви од сексулано насилство. Центарот е резултат на мултисекторската соработка на министерствата за здравство,...

Отворен нов објект за згрижување на предучилишни деца во Кавадарци

Голема радост за 75 семејства кои ќе го решат горливиот проблем на згрижување на нивното дете во детска градинка. Видно возбудени децата и нивните...

Царовска: Во Тимјаник ќе има мал групен дом, недоразбирањата се веќе...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вчера ги посети Неготино и селото Тимјаник. Таа заедно со градоначалникот на општина Неготино, Тони Делков...

Нов закон за поголема заштита од дискриминација

Проширување на основите за дискриминација, унапредување на работата на Комисијата за заштита од дискриминација и нејзина професионализација со цел поефикасно решавање на претставките, воведување...

Манчевски и Царовска: Приоритет ни се квалитетни јавни услуги достапни до...

Министрите за информатичко општество и администрација и за труд и социјална политика, Дамјан Манчевски и Мила Царовска, на министерска конференција во Маракеш, Мароко, зборуваа...