-2 C
Skopje
23.2.2019 - 6:15

Ознака: Милан Ѓурчинов

Милан и Мишко

Ристо Лазаров Првпат го сретнав како Милан. Милан Ѓурчинов - авторитетен, еминентен проследувач на македонските литературни текови и угледен зналец на светската, особено на...

Осиромашена македонската интелектуална елита

По смртта на академик Милан Ѓурчинов „Не винесла душа Поета Позора мелочних обид, Востал он против мнениј света Один, как прежде...и убит!“ (М. Лермонтов) Воопшто не е лесно да се...

Комеморација во чест на академик Милан Ѓурчинов

Утре со почеток во 11 часот во просториите на Друштвото на писатели на Македонија ќе се одржи комеморација за неодамна починатиот книжевен научник, критичар...

Почина академик Милан Ѓурчинов

На 90-годишна возраст вчера почина академик Милан Ѓурчинов, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите. Академик Милан Ѓурчинов е роден на 28 јули...