Ознака: мигрантскиот

Децата сѐ почесто жртви во мрежата на мигрантскиот шверц

Според истрагата, дури 185 малолетници биле шверцувани низ Централна Америка само до ноември 2020 година, а оттогаш до денот на акцијата, бројот на шверцувани...

Проекција и план за амортизирање на мигрантскиот притисок

Иако „новодојдените“ мигранти од Авганистан во Македонија се со регулиран статус, двете претходни големи бегалски кризи што ги поднесе земјата (косовската бегалска криза во...