Ознака: мигранти

Оправдан страв или мит за бегалците и за мигрантите

Мора да се нотира дека македонските политичари не се сами во тврдењата дека навистина постои теоретска опасност од нови мигрантски движења од Блискиот Исток...

Спасовски: Нема закани од нов мигрантски бран, но ние сме подготвени

Безбедносните информации и анализи моментално укажуват дека не постојат закани од нов мигрантски бран на т.н. „балканска рута“, изјави денеска министерот за внатрешни работи...

Откриени 38 мигранти кај Демир Капија

Полицијата во камион пред тунелите кај Демир Капија вчера открила 38 мигранти, од кои 35 од Пакистан и тројца од Индија. Мигрантите биле откриени вчера...

Петмина мигранти откриени во вагон на товарен воз

Четири мигранти од Авганистан и еден од Иран биле откриени на граничниот премин „Табановце“ во вагон од товарен воз кој сообраќал на релација Грција...

Би можело да има 143 милиони „климатски мигранти“ до 2050...

Повеќе од 140 милиони луѓе во три региони во светот можат да мигрираат до 2050 година за да ги избегнат ефектите од климатските промени,...