Ознака: меѓународен суд на правдата

Болтон се закани со санкции за Меѓународниот суд во Хаг доколку...

Џон Болтон, советникот на национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, денеска се закани дека САД ќе воведат санкции против судиите на Меѓународниот кривичен...

Иран бара од Меѓународниот суд на правдата да влијае врз САД

Адвокатите на Иран ќе побараат од Меѓународниот суд на правдата (ИЦЈ) во Хаг да им нареди на САД да ги повлечат санкциите воведени од...