Ознака: меѓународен ден

Десет работи што треба да се знаат за македонскиот јазик

Светот вчера го одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, настан што секоја година од 2000 г. па наваму се одбележува во земјите во светот...

Бесплатен влез за посетителите на Музејот на Македонија по повод Меѓународниот...

По повод Меѓународниот ден на музеите - 18-ти Мај, влезот во Музејот на Македонија на 18 мај 2018 година ќе биде бесплатен. Во таа...

Меѓународниот ден на танцот

Со современ танцов перформанс, кореографите Искра Шукарова од Македонија и Урсула Еагли од САД заедно со студентите од катедрата за современ танц при Факултетот за музичка уметност...