Ознака: мечки

Како изгледа животот во „престолнината“ на поларните мечки

Нема патишта што водат до малиот канадски град Черчил, но тоа не ги спречува илјадниците туристи да одат да го посетат секоја есен. Тоа...

Поларните мечки може да исчезнат до крајот на 21 век

Поради климатските промени, поларните мечки може да исчезнат до крајот на 21 век, велат експертите и повикуваат на итно дејствување кога станува збор за...

Спроведено истражување за најчестите причини за блиски средби со мечките

Најчести сценарија се одбранбен напад на женката со младенчињата (47 отсто), ненадејна средба (20 отсто), присуство на ловџиски кучиња (17 отсто), кога мечката е ранета...

Скопје и Приштина го одиграа првиот рагби меч во Македонија

Диви свињи Скопје и Мечки Приштина го одиграа првиот рагби натпревар во Македонија, во саботата во Скопје. По 80 минути игра, крајниот резултат беше 22-12 во полза...