29.8 C
Skopje
3.8.2021 - 11:56

Ознака: Методија Шаторов-Шарло

Замаецот на борбата за национална и политичка слобода

Македонската држава е монументална градба изградена на темелите на своите историски стремежи Единаесетти октомври 1941 година претставува врвен израз на слободарски традиции на македонскиот народ...

Тито не ја третирал Македонија како поделена земја!

Пишува: Блаже Миневски Пред 75 години, на 4 септември 1944 година, на Милеви Скали, на Родопите, во близината на Пазарџик, бугарската фашистичка војска и полиција...